Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
906
Egy egyenes körhenger felszíne 62 528,7 cm², palástjának területe 51 983,8cm². Mekkora a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A=2*T_a+T_p`

`62.528,7 =2*T_a+51.983,8`

`T_a=(62.528,7-51.983,8)/2=5.272,45 \ cm^2`

`r=sqrt((T_a)/pi)=sqrt((5.272,45)/pi)=40,97 \ cm`

`m=(T_p)/(2*r*pi)=(51.983,8)/(2*40,97*pi)=201,94 \ cm`

`V=T_a*m=5.272,45*201,94=color(red)(1.064.718,553 \ cm^3)`
0