Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekházim

Főoldal » Középiskola » Matematika
393
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x+1/(x+2)=3,2`

`x+1/(x+2)=16/5`

`x+1/(x+2)-16/5=0`

`(5x*(x+2)+5-16*(x+2))/(5*(x+2))=0`

`5x^2-6x-27=0`

`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(6+-sqrt((-6)^2-4*4*(-27)))/(2*5)=color(red)({(x_1=-9/5) , (x_2 =3):})`
0