Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekházim

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`1/x+x/1=25/12`

`1/x` helyére egy új ismeretlent helyettesítünk. Legyen: t

`t+1/t=25/12`

`t+1/t-25/12=0`

`12t^2+12-25t=0`

`12t^2-25t+12=0`

`t_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(25+-sqrt((-25)^2-4*12*12))/(2*12)=color(red)({(t_1=3/4) , (t_2 =4/3):})`
0