Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek tz feladat sűrgős !!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
698
Egy parkolóban 30 db jámű áll - motorok és autók. Hány motor illetve autó van a parkolóban, ha a kerekek szama összesen 82 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#matektz #matematika #nyolcadikosztaly #nagyonfontosmertjavitaniszeretnekajegyemen
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
autó (A)+motor(M)= 30
A+M=30
M=30-A
Kerekek száma: 82
(Ax4) + (Mx2)=82
M=30-A
Ax4 +(30-A)x2=82
4A+60-2A=82
2A+60=82 /-60
2A=22
A=11
Tehát 11 autó van, motor pedig 19 db.

1