Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi sos!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
470
Két szomszédos falu közti utat Gábor gyalog 1,2 óra alatt, Dénes kerékpárral 24 perc alatt tette meg. Dénes 8 km/h-val nagyobb átlagsebességgel haladt, mint Gábor. Milyen messze van egymástól a két falu?
Sagitség: Gábor sebességes +8 km/h=Dénes sebessége
( Csatolva a táblázat segítség képpen)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`72/24=x/(x-8)`

`3=x/(x-8)`

`3*(x-8)=x`

`3x-24=x`

`-24=-2x`

`12=x`

Tehát Dénes `12 \ (km)/h` sebességgel haladt. Ezáltal a megtett út: `12*24/60=color(red)(4,8 \ km)` távolságra van egymástól a két falu.
0