Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi sos!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
349
Marci és Emma egy olyan utcában laknak, amelyben egy egyenes sorba 15 facsemetét ültettek. A szomszédos facsemeték távolsága 5 méter. Egy alkalommal biciklivel versenyeztek: az 1. fától indultak, és megegyeztek,hogy az nyeri a versenyt, aki hamarabb ér a 15. fához. Marci 4 másodperc alatt ér el a 4. fáig, Emma 5 másodperc alatt ér el az 5. fáig.
a) Mekkora utat tesznek meg a verseny során?
b) Mekkora Marci sebességes?
c) Ki nyeri a versenyt?
d) Mennyi idő alatt ér a győztes a 15. fáig?
(Csatolva a kép)


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.) `14*5=color(red)(70 \ "méter")`

b.) Marci sebessége: `(15 \ m)/(4 \ s)=color(red)(3,75 \ m/s)`

c.) Emma nyeri a versenyt.

d.) Emma sebessége: `(20 \ m)/(5 \ s) = 4 \ m/s`

A teljes távolság 70 méter. Tehát az megtételéhez szükséges idő: `(70 \ m)/(4 \ m/s)=color(red)(17,5 \ s)`. Emmának 17,5 másodpercre van szüksége hogy megnyerje a versenyt.
0