Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Egy vasgolyó sugara 30 cm. Mekkora a tömege? 1 köbméter vas= 8000 kg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
térfogat, göm
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V=(4*30^3*pi)/3=36.000 pi \ cm^3=0,036pi \ m^3`

Tömege: `0,036pi*8.000=color(red)(904,78 \ kg)`
0