Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körkúp

Főoldal » Középiskola » Matematika
672
Egyenes körkúp térfogata 4,05 m³, alkotói az alaplappal 72°18' szöget zárnak be. Mekkora a kúp felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V=(r^2*pi*m)/3`

`4,05=(r^2*pi*m)/3`

`tg72,18°=m/r=>tg72°,18'*r=m`



`4,05=(r^2*pi*tg72°,18'*r)/3`

`12,15=r^2*pi*tg72°,18'*r`

`r=root(3)((12,15)/(pi*tg72°18'))=1,07 \ m`



`tg72°18'*1,07=m`

`3,59 =m`



`A=pi*r*(r+sqrt(m^2+r^2))=pi*1,07*(1,07+sqrt(3,59^2+1,07^2))=color(red)(16,19 \ m^2)`
0