Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S légyszi segitsen

Főoldal » Általános iskola » Matematika
346
1.Egy kerekpáros 20km/h-ás sebeségel megy 24 perc alatt ér be a városbaHány perc alatt teszi meg ugyanezt a távolságot egy autóval aminek 80km/h sebeségel megy
2.fürdőszoba padlóját 135db 4dm²-es területü csempelappal lehet lerakni.Hány db csempelapra van szükség,ha 9dm²-es csempelapot vásárolunk?
3.Egy virágoskertbe rózsatöveket telepítenek úgy,hogy hogy minden sorban ugyanannyi tő legyen.Ha 20 sorba ültetik a rózsákat,akkor 6 tő kerü egy sorba.Hány rózsatő kerülne egy sorba,ha ugyanannyi rózsát 12 sorba ültetnék el?
4.Pista lépéseinek hossza 90cm.Pista az iskolaudvar egyik oldalát 52 lépés hosszúnak méri ugyanezt a távolságot Karcsi,aki lépéseinek hossza 80cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.Feladat
Megtett út: `20 \ (km)/h*24/60 \ h=8 \ km`

Ha 80-al megy akkor : `(8 \ km)/(80 \ (km)/h)*60 \ min=color(red)(6 \ min)` alatt teszi meg ezt az utat.



2. Feladat
`(135 \ db*4 \ dm^2)/(9 \ dm^2)=color(red)(60 \ db)`



3. Feladat
`(20*6)/12=color(red)(10)` db kerülne 1 sorba.



4. Feladat
`(90*52)/80=color(red)(58,5)` lépéssel teszi meg.
0