Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika szabadeses

Főoldal » Középiskola » Fizika
446
Mekkora a 15 m magasból eső test átlagsebessége a megtett út első, illetve második felében?

Elakadtam a kepletetekkel..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 9, szabadesés
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`h=g/2*t^2`

`h_1=g/2*t_1^2`

`h_2=g/2*t_2^2+v_0*t`

`h_1=h_2=h/2`

`t_1=root()((2*h_1)/g)=1,22s`

`v(t_1)=g*t=12,2m/s`

`v_(átl)=(Sigmas)/(Sigmat)=(7,5)/(1,22)=6,14m/s`

`h=g/2*t^2`

`t=root()((2*h)/g)=1,73s`

`t_2=t-t_1=1,73-1,22=0,51s`

`v_(átl)=(Sigmas)/(Sigmat)=(7,5)/(0,51)=14,70m/s`

1