Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
316
A segítséget nagyon megköszönném!
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha ránézel a képre látod hogy egy 8 szöget alkot a kép. Melynek oldalai egy téglalap átlóit adják. Ennek a téglalapnak legyen a szélessége 1 cm míg a hossza 2 cm. Kiszámoljuk az átlót amivel megkapjuk a nyolcszög oldalati majd kiszámoljuk a területét majd kiszámoljuk a csempe területét és abból vissza számoljuk a darabszámot.

`d=sqrt(1^2+2^2)=sqrt5`

`T_("konyha")=(n*a^2*cot \ (180°)/n)/4=(8*sqrt5^2*cot \ (180°)/8)/4approx24 \ cm^2`

`T_("csempe")=(2*sqrt(sqrt5^2-2^2/4))/2=2 \ cm^2`

Darabszám tehát: `24/2=color(red)(12 \ db)` kell minimum.
1