Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
Egy biciklitúra tervezésénél úgy gondolják a szervezők, hogy a távot 4:6:7:3 arányban osztják szét a négy napra. A második és harmadik napon így összesen 148,6 km-t kell tekerni. Mekkora a teljes táv?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A teljes táv: `4x+6x+7x+3x=20x`

A második és haradik `6x+7x=148,6=>x=(148,6)/13`

A teljes táv: `20*(148,6)/13approxcolor(red)(228,62 \ km)`
1