Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika ferde elhajitas

Főoldal » Középiskola » Fizika
440
Egy testet 45°-os szögben elhajítunk 30√2 m/s sebességgel. Hol van a test 1, 2, 3, 4, 5 illetve 6 s múlva? Ábrázold a test függőleges irányú elmozdulását a vízszintes irányú elmozdulás függvényében!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 9. osztály
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
ez a pálya egyenlete:

`t=x*tgalpha-g/(2*v_^2*cos^2alpha)*x^2`

`x(t_1)=v_0*t*cosalpha=30root()(2)*1*cos45=30m`

`x(t_2)=v_0*t*cosalpha=30root()(2)*2*cos45=60m`

`x(t_3)=v_0*t*cosalpha=30root()(2)*3*cos45=90m`

`x(t_4)=v_0*t*cosalpha=30root()(2)*4*cos45=120m`

`x(t_5)=v_0*t*cosalpha=30root()(2)*5*cos45=150m`

`x(t_6)=v_0*t*cosalpha=30root()(2)*6*cos45=180m`

`y(t_1)=v_0*t*sinalpha-g/2*t^2=30root()(2)*1*sin45-10/2*1^2=25m`

`y(t_2)=v_0*t*sinalpha-g/2*t^2=30root()(2)*2*sin45-10/2*2^2=40m`

`y(t_3)=v_0*t*sinalpha-g/2*t^2=30root()(2)*3*sin45-10/2*3^2=45m`

`y(t_4)=v_0*t*sinalpha-g/2*t^2=30root()(2)*4*sin45-10/2*4^2=40m`

`y(t_5)=v_0*t*sinalpha-g/2*t^2=30root()(2)*1*sin45-10/2*5^2=25m`

`y(t_1)=v_0*t*sinalpha-g/2*t^2=30root()(2)*6*sin45-10/2*6^2=0m`

1