Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

írjuk át gyökös alakban 7^-20/7

Főoldal » Általános iskola » Matematika
361
Hogyan írunk át negatív kitevőjű hatványt gyök alakba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A negatív kitevőnek nincs köze a gyökös alakhoz, inkább a reciprokhoz van köze.

`7^(-20/7)` = `(1/7)^(20/7)` = `root(7)(1/7^(20))` = `root(7)(7^(-20))`

Általánosítva:

`a^(-b/c)` = `root(c)(1/a^b)`
1