Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Írja fel a következő reakciók egyenleteit, és sorolja be valamelyik tanult reakciótípusba!

Főoldal » Középiskola » Kémia
360
Kálium - jodid oldathoz klórt adunk:
Sósavba cinket teszünk:
A vízmolekulák reakciója egymással:
Réz - szulfát oldatba vasat teszünk:
Sósavhoz nátrium - hidroxid oldatot adunk:
Ammónia szintézis:
Az ammónia vízben való oldása:
Cink reakciója kénnel:
Magnézium égése:
Szalalkáli bomlása:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2 `KI` + `Cl_2` = 2 `KCl` + `I_2`

`H_2O` + `H_2O` ⇌ `H_3O^+` + `OH^-`

`CuSO_4` + `Fe` = `FeSO_4` + `Cu`

`HCl` + `NaOH` = `NaCl` + `H_2O`

`N_2` + 3 `H_2` ⇌ 2 `NH_3`

`NH_3` + `H_2O` ⇌ `NH_4^+` + `OH^-`

`Zn` + `S` = `ZnS`

2 `Mg` + `O_2` = 2 `MgO`

`NH_4HCO_3` `rightarrow` `NH_3` + `CO_2` + `H_2O`
Módosítva: 3 éve
0