Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Egy falunak két boltja van: az ABC és a Kisbolt. A faluban élő 63 család ezekbe a boltokba jár bevásárolni. Az ABC-ben 52 család vásárol rendszeresen, a Kisboltban 24.
Hány család jár csak a Kisboltba?
Hány család jár csak az ABC-be?
Összesen hány család jár csak egy boltba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
52+24-63 = 13 család jár mindkettőbe. Tehát 63-13 = 50 jár csak egybe.

52-13 = 39 jár csak ABC-be.

24-13 = 11 jár csak kisboltba.
0