Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Adott három pont a koordinátáikkal A(5;1), B(-3;-2), C(4;-3).
Határozza meg az a=AB, b=BC, c=CA helyvektorok koordinátáit!
Adja be a helyvektorok koordinátáit!
a=?
b=?
c=?
a+b+c=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Köszönöm a válaszokat!
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a=vec(AB)=((-3-5);(-2-1))=(-8;-3)`

`b=vec(BC)=((4-(-3);(-3-(-2))=(7;-1)`

`c=vec(CA)=((5-4);(1-(-3))=(1;4)`

`a+b+c=(0;0)`

Módosítva: 3 éve
0