Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítseget, legyetek szívesek, ha nem nagy kérés, levezetéssel.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
integrálás
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Szerintem az is kell a feltételek közé, hogy `x*f''(x)` függvény integrálható az adott intervallumon
továbbá `f'(0)` véges értéket vesz fel. Formálisan igaz a következő: `int_a^b x*f''(x) dx =[x*f'(x)-f(x)+C]_a^b `. Ha `a=0` és `b=1`, akkor `[x*f'(x)-f(x)+C]_0^1=f'(1)-f(1)+C-0+f(0)-C=4-7+2=-1`.
A számolás során látható, hogy nincs szükség `f'(0)` értékének a megadására.
Módosítva: 3 éve
1