Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS FIZIKA HÁZI

Főoldal » Általános iskola » Fizika
539
Csatoltam képet a 3-as feladat a,b,c részének helyes válaszát várom
Előre is köszönöm
Nagyon sürgős...legkésőbb 2017 nov 19 estére
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a)
A gyorsulás definíciója az időegység alatti sebességváltozás: `a=(Delta v)/(Delta t)=(15 m/s)/(25s)=0.6 m/s^2`

b)
`a=(Delta v)/(Delta t)=(4m/s)/(8s)=0.5 m/s^2`

c)
A sebesség: `v=v_0+at`. Az a esetben nulláról indul és másodpercenként `0.6 m/s`-mal növekszik. A b esetben `8 m/s`-ról indul és másodpercenként `0.5 m/s`-mal növekszik.
0