Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatszög alapú hasáb

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Egy szabályos hatszög alapú egyenes hasáb térfogata 8400√3 egységkocka; a test magassága 14 egység. Határozzuk meg a hasáb felszínét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`8.400sqrt3=(6*a^2*cot \ (180°)/6*14)/4=>a=sqrt((4*8.400sqrt3)/(6*cot \ (180°)/6*14))=20 \ "egység"`

`A=2*(6*20^2*cot \ (180°)/6)/4+20*6*14=color(red)(3.758,46 \ "egység"^2)`
0