Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög kerülete?

Főoldal » Középiskola » Matematika
492
Egy háromszőg csúcsai : A(4; 3) B(-5; -1) C(1;-3) Határozzuk meg a háromszög kerületét az egyes esetekben.
Előre is köszi a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`absvec(AB)=sqrt((b_1-a_1)^2+(b_2-a_2)^2)=sqrt((-5-4)^2+(-1-3)^2)approx9,85 \ cm`

`absvec(AC)=sqrt((c_1-a_1)^2+(c_2-a_2)^2)=sqrt((1-4)^2+(-3-3)^2)approx6,71 \ cm`

`absvec(BC)=sqrt((b_1-c_1)^2+(b_2-c_2)^2)=sqrt((-5-1)^2+(-1-(-3))^2)approx6,32 \ cm`

`K=absvec(AB)+absvec(AC)+absvec(BC)=9,85+6,71+6,32=color(red)(22,88 \ cm)`
0