Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

5.Víz és levegő (Arkhimédész törvénye)

Főoldal » Általános iskola » Fizika
824
A búvárok egy kincsesládát hoztak fel a tengerből.A láda súlya a tengerfenéken Gtenger=300N volt.
a.] Mekkora felhajtóerő hatott a ládára,ha a levegőben a súlya Glevegő=506N?
b.]Mekkora a láda térfogata,ha a tengervíz sűrűsége 1030kg__m³?
(,Képlettel)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a,

`F_f=G_("levegő")-G_("tenger")` = 506-300 = 206 N

b,

`V_("láda")` = `F_f/(rho*g)` = `206/(10*1030)` = 0,02 `m^3` = 20 `dm^3`
1