Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Fizika
399
Sziasztok valaki tudna segiteni holnap irok Fizika témazárót az áramkörökböl valaki átudná küldeni vagy megvan valakinek ebből az A és C csoport
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
C VÁLTOZAT
1.
A ruhadarab negatív töltéű lett.

2.
Az ábra tetejére: fogyaszto (D)
Az ábra also rublikájába: áramforrás (A)
Az ábra jobb oldali körébe: kapcsolo (C)
Ábra bal oldali körébe: vezeték (B)

3.
Áramerőség: I : A, mA
Ellenállá jele: R : om (boci nincs ilyen jel a gépen)
Feszültég: U : V, kV

4.
...effektív fzültége...

5.
negatív töltésűek az elektronok

6.
...vonzák egymást..

7.
a)
2V=0,015
4V=0.03(0)
6V=0,045
8V=0,060
10V=0,075
b)
egyenes arányosság
c)
3x0,075=0,225

8.
(részpontokért): U=230V I=4,6A R=?
R=U/I
R=230: 4,6=50 om az ellenállása

9.
(részpontokért): U=? I=0,25A R=48om
U=IxR
U=0,25x48= 12V (szövegesen válaszolj)

10.
(részpontokért): I=? U=12V R=55W
I=U/R
I= 12:55= 4,58 (szövegesen válaszolj

11.
W = 230*8.6*3` = 5934 Wh

12.
...mechanikai/fizikai munkává alakítja


0

A) CSOPORT
1.
A proto pozitív töltésű

2.
...taszítják egymást...

3.
A gyapjú pozitív töltéű lett

4.
a) Haladj a nullátol a 0,15 altti kockáig, ha jol csinálod pont megfelezi a négyzetrácsokat
b) egyenes arányosság
c) 2x0,125=0,25

5.
NAGYON FONTOSOK AZ ADATOK KIÍRÁSA
R=U/I
230:8=28,75

6.
áramforrás
vezeték
kapcsolo
fogyaszto

7.
feszültség: U: V
áramerősség: I: A, mA
Ellenállás: R: om

8.
NAGYON FONTOSOK AZ ADATOK KIÍRÁSA
U=IxR
0,2x68=13,6

9.
NAGYON FONTOSOK AZ ADATOK KIÍRÁSA
P= U*I=21 W

10.
1,2*3 = 3,6 kW

11.
nem vagyok biztosebben a válaszban de talán :( :325V, 230V.

12.
villanymotorral



Módosítva: 3 éve
-1