Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
egy deltoid két oldala 8 cm és 12,5 cm valamint e két oldala által bezárt szög 110 fokos. Mekkorák a deltoid átlói és a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hosszabbik átló: `f=sqrt(8^2+12,5^2-2*8*12,5*cos110°)approxcolor(red)(17 \ cm)`

Rövidebbik átló: `e=(2*8*12,5*sin110°)/(17)approxcolor(red)(11 \ cm)`

Terület: `T=8*12,5*sin110°approxcolor(red)(93,97 \ cm^2)`
0