Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosság

Főoldal » Középiskola » Matematika
1857
Egy biciklitúra tervezésénél úgy gondolták a szervezők, hogy a távot 4 : 6 : 7 : 3 arányban osztják szét a négy napra. A második és harmadik napon így 148,6 km-t kell tekerni. Mekkora a teljes táv?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tk.104/10
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A teljes táv: 4x+6x+7x+3x=20x

Amit még tudunk: 6x+7x=13x=148,6
Ebből kiszámolható x, azt még megszorzod 20-szal és megvan a teljes táv.
2