Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
448
Egy gázpalackban 50 dm3 nitrogén gáz van (M= 28g/mol), hőmérséklete 17 °C, nyomása 150 kPa.
(a) Hány darab nitrogén molekula van a tartályban?
(b) Mekkora a gáz tömege?

Előre is köszönöm ha valaki segít benne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
a)
n = p·V/R·T = 150000Pa·0,05m³/8,314J/(mol·K)·290K = 3,11 mol

3,11·6·10²³ = 18,66·10²³ db N₂ molekula

b) m = n·M = 3,11mol·28g/mol = 87,1 g
0