Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia Házi!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
348
Hány gramm etán keletkezik 520g hidrogénezésekor ha a hatásfok 50%?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
520g acetilén hidrogénezésekor *
0

`C_2H_2` + 2 `H_2` `rightarrow` `C_2H_6`

`M_(C_2H_2)` = 26 `g/(mol)`

`M_(C_2H_6)` = 30 `g/(mol)`

1 mol acetilénből 1 mol etán keletkezik

26 g acetilénből 30 g etán keletkezik

520 g acetilénből `520/26*30` = 600 g etán keletkezik, ha 100 % a hatásfok.

A 50 % a hatásfok, akkor a fele, vagyis 300 g etán keletkezik.
0