Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika másodfokú

Főoldal » Középiskola » Matematika
404
Sziasztok! Ezt a feladatot kaptuk. A "C" részét gyöktényezős alakkal oldottuk meg, viszont itt nem tudom hogy szintén azzal kell-e, vagy másmilyen módszert kellene alkalmazni?
A segítséget előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(2a^2-ab-3b^2)/(2a^2-5ab+3b^2)=(2a^2+2ab-3ab-3b^2)/(2a^2-2ab-3ab+3b^2)=(2a*(a+b)-3b*(a+b))/(2a*(a-b)-3b*(a-b))=((a+b)*(2a-3b))/((a-b)*(2a-3b))=color(red)((a+b)/(a-b))`
0