Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gúla

Főoldal » Középiskola » Matematika
603
Szabályos négyoldalú gúla alapéle 2,4 m, oldaléle az alaplappal 72°15' szöget zár be. Mekkora a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T_("alap")=a^2=2,4^2=5,76 \ m^2`

`alpha=72°15' = 72,25°`

Alap átlója mely kell a magassághoz: `d=asqrt2=2,4sqrt2`

`M_("gúla")=tgalpha*d/2=tg72,25*(2,4sqrt2)/2approx5,3 \ m`

`V_("gúla")=(T_a*m)/3=(5,76*5,3)/3=color(red)(10,176 \ m^3)`
0