Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1894
Egy új autó értéke 3 millió forint. Az értéke évente 14%-kal csökken.
a) Mennyi lesz az értéke 2 év múlva?
b) Mennyi lesz az értéke 4 év múlva?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tk.81/2
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2 ev utan: 3000000 x 0,86 x 0,86 = 2218800

4 ev utan: 3000000 x 0,86^4 = 1641024,48 = 1641024
1