Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEMATIKA 9. OSZTÁLY

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
Segítsetek kérlek, csatoltam a képet SOS!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)

`(36x^3+84x^2y)/(72x^2+168xy)=(12x^2*(3x+7y))/(24x*(3x+7y))=color(red)(x/2)`

b.)

`(16a^3-80a^2)/(20a^2-100a)=(16a^2*(a-5))/(20*(a-5))=color(red)((4a)/5)`
1