Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosság

Főoldal » Középiskola » Matematika
1841
Egy család havi nettó bevétele 276 ezer forint. Az étkezésre, lakhatási költségekre, számlákra, valamint egyéb kiadásokra fordítható összegek aránya rendre 10 : 4 : 3 : 6. Hány forintot lehet költeni az egyes kiadási tételekre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tk.51/4
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen 10+4+3+6=23 részre kell osztanunk a pénzt, egy rész így 276/23=12 ezer forint. Tehát az egyes kiadások:
- Étkezés: 10*12=120 ezer forint
- Lakhatás: 4*12=48 ezer forint
- Számlák: 3*12=36 ezer forint
- Egyéb: 6*12=72 ezer forint
1