Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladatom (keddre)

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
311
Egy gyerek 10 dkg tömegű kavicsot helyezett a 30 cm-es szárú parittyájába. Az ujja körül 2 másodperc alatt négyszer forgatta meg vízszintes síkban a parittyát, mielőtt kilőtte belőle a követ. Mekkora erővel tartotta a parittya szárát a gyerek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`SigmaF=m*a_(cp)`

`f=4/2=2 1/s`

`F_k=m*a_(cp)`

‘F_k=m*(v_k^2)/r`

F_k=0,1*(3,76^2)/0,3=4,71N

v_k=2*r*π*f=3,76m/s

Az elve jó a levezetésemnek, ha valamit elrontottam, vagy benéztem, akkor számold újra, ezzel az elvvel!
Módosítva: 3 éve
0