Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb

Főoldal » Középiskola » Matematika
499
Egy db 3 cm-es, egy 4 cm-es és egy db 5 cm-es sugarú golyót összegyúrunk. Mekkora az így keletkezett golyó sugara?
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sugár, térfogat, gömb
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V_1=(4pir^3)/3=(4*pi*3^3)/3=36pi \ cm^3`

`V_2=(4pir^3)/3=(4*pi*4^3)/3=(256pi)/3 \ cm^3`

`V_3=(4pir^3)/3=(4*pi*5^3)/3=(500pi)/3 \ cm^3`

`V_("összes")=V_1+V_2+V_3=36pi+(256pi)/3+(500pi)/3=288pi \ cm^3`

`r=root(3)((3V)/(4pi))=root(3)((3*288pi)/(4pi))=color(red)(6 \ cm)`
0