Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldjuk meg.

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Megkell oldani a példát az a feladat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`((sqrt2+sqrt7)*(9-2sqrt14))/(sqrt7-sqrt2)=((sqrt2+sqrt7)*(9-2sqrt14))/(sqrt7-sqrt2)*(sqrt7+sqrt2)/(sqrt7+sqrt2)=((sqrt2+sqrt7)^2*(9-2sqrt14))/(7-2)=((9+2sqrt14)*(9-2sqrt14))/5=(81-56)/5=color(red)(5)`
0