Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S kémiai feladatok

Főoldal » Középiskola » Kémia
351
540 g 12tömeg%os sóoldathoz 23g sót adunk.Hány tömeg%is lesz az oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`W%=12%`

`m_(oa)=(540*12)/(100)=64,8g`

ehhez adunk még 23g sót

`m_(oa)'=23+64,8=87,8g`

Nő az oldat tömege is

`m_o=540+23=563g`

`W%=(87,8)/(563)*100=15,59%`
0