Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S kémiai feladatok

Főoldal » Középiskola » Kémia
379
Hogyan készítenél 4 kg15 tömeg%os NaCl-oldatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`m_o=4kg=4000g`

`m_(oa)=(4000*15)/(100)=600g`

`m_(osz)=4000-600=3400g`

Kimérnék először 600g konyhasót, majd utána 3400g vizet, majd feloldanám a konyhasót a vízben és kész az oldat.

Módosítva: 3 éve
0