Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
338
Egy 40x50 cm alapterületű akváriumban 20 cm víz van. Magassága: 30 cm. Mennyivel emelkedik a vízszint, ha egy 2x2x2 dm-es kockát teszek bele?
Köszönöm szépen a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
térfogat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V_("téglatest")=a*b*c=40*50*30=60.000 \ cm^3`

`V_("víz szint")=60.000*20/30=40.000 \ cm^3`

`V_("kocka")=a^3=20^3=8.000 \ cm^3`

`V_("víz szint")=40.000+8.000=48.000 \ cm^3`

`M_("víz szint")=(48.000)/60.000*30=24 \ cm^`

Tehát a víz szintje `24-20=color(red)(4 \ cm)` -el változott meg.
0