Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős lenne, Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
483
Mekkora annak a négyzetnek a kerülete, amelynek a területe 33. 64 dm2?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
T= 33. 64 dm2
Négyzet terület képlet: T= a*a, azaz a2

Tehát a2 = 33,64 . /   (gyökvonás mindkét oldalt)
a=  33,64 
a= 5,8 dm


Négyzet kerületének képlete: K= 4 * a
K= 4 * 5,8
K= 23,2 dm
1