Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Newton 2. törvényével kapcsolatos hf SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
375
előre is köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
18.
`a=(v^2)/(2*s)=(800^2)/(2*0,6)=533333,33m/s^2`

`F=m*a=0,03*533333,33=16000N`

19.
`v=225(km)/h=62,5m/s`

`a=(Δv)/(Δt)=(62,5)/(20)=3,125m/(s^2)`

`m=F/a=(187000)/(3,125)=59840kg`

20.
`v=90(km)/h=25m/s`

`a=(v^2)/(2*s)=(25^2)/(2*50)=6,25m/(s^2)`

`F=m*a=600*6,25=3750N`

21.
`F=(m*Δv)/t`

`v=36(km)/h=10m/s`

`t=(m*Δv)/F=(1200000*10)/(80000)=150s`
Módosítva: 3 éve
1