Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megpróbáltam photomath-l és geogebra segítségével megoldani, de teljesen más eredményt kapok , kérnék szépen segítséget.

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
Ábrázold a függvényt!
1, y=2x+3-(x+1)
2, y=(x-2)+(x+4)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Feladat

`y=2x+3-(x+1)`

`0=2x+3-x-1`

`-2=x` Tehát x tengelyt `color(red)(-2)` értéken fogja metszeni.


`y=2*x+3-(x+1)`

`y=2*0+3-(0+1)`

`y=2` Tehát y tengelyt `color(red)(2)` értéken fogja metszeni az 1. képen látható módon.




2. Feladat

`y=(x-2)+(x+4)`

`0=(x-2)+(x+4)`

`-1=x` Tehát x tengelyt `color(red)(-1)` értéken fogja metszeni.


`y=(0-2)+(0+4)`

`y=2` Tehát y tengelyt `color(red)(2)` értéken fogja metszeni a 2. képen látható módon.
0