Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek (Fontos akinek van ideje kérem segítsen)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
458
Ebben a feladatban kellene (Nagyon szépen köszönöm annak aki segít)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
f.)
`(3-x)/5-(-x+4)/4=(12x)/5-(10x)/4`

`4*(3-x)-5*(-x+4)=48x-50x`

`12-4x+5x-20=-2x`

`-8+x=-2x`

`x+2x=8`

`3x=8`

`color(red)(x=8/3)`



b.)
`5+(6-x)/3=10`

`(6-x)/3=5`

`6-x=15`

`-x=9`

`color(red)(x=-9)`



e.)
`4-(x-1)/3=1/4+x/3`

`48-4*(x-1)=3+4x`

`48-4x+4=3+4x`

`-8x=-49`

`color(red)(x=49/8)`
0