Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlőtlenségek 5

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
b²+4<6b-5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`b^2+4<6b-5`

`b^2-6b+9<0`

`b^2-6b+9=0`

`b_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(6+-sqrt((-6)^2-4*1*9))/(2*1)={(b_1=3) , (b_2 =3):}`

Mivel `b^2-6b+9=(b-3)^2ge0` ezért nincs ilyen valós szám.
0