Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyenek az oldalak és a szögek az alábbiak.

`a` oldallal szemben lévő szög `alpha`

`b` oldallal szemben lévő szög `beta`

`c` oldallal szemben lévő szög `gamma`


Ebben az esetben az oldalak és a szögek az alábbi módon alakulnak:

`gamma=180°-alpha-beta=180°-45°-65°=color(red)(70°)`

`b=25,5*(sin65°)/(sin45°)=color(red)(32,68 \ cm)`

`c=sqrt(25,5^2+32,68^2-2*25,5*32,68*cos70°)=color(red)(33,89 \ cm)`
1