Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Newton II. törvénye - fizika 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
440
Sziasztok! Ezeknek a feladatoknak a levezetésére és megoldására lenne szükségem. Nem probléma, ha nem tudod megcsinálni az összeset, már egy feladatért is nagyon hálás lennék. Csatoltam a fényképet a feladatokról. Előre is köszönöm. ❤️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
középiskola, 9.osztály, házi feladat, fizika, dinamika, SOS, számítások, Newton, Newton II. törvénye
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F=m*a=5*2,4=12N`

`m=F/a=(15)/(0,1)=150kg`

`a=F/m=3/2=1,5m/(s^2)`

`a=(2s)/(t^2)=2/9=0,22m/(s^2)`

`m=F/a=(1,5)/(0,22)=6,75kg`

`v=54(km)/h=15m/s`

`a=(v^2)/(2s)=(15^2)/(2*10)=11,25m/(s^2)`

`F=m*a=11,25*1050=11812,5N`

1