Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
565
1. Kölcsönkértünk 120 ezer forintot egy évre. Mennyi a kamat és a kamatláb, ha az év végén a kamattal együtt 138.000 forintot kell fizetnünk

2. Egy új autó értéke 3 millió forint. Az értéke évente 14%-kal csökken. Mennyi lesz az értéke 4év múlva?

3. Bankba tett pénzünk évi 8,45%-os kamatos kamat mellett 5év alatt 1,5 millió forintra szaporodott. Hány forint volt a bankban elhelyezett tőke? (Gyököt is kell vonni).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Feladat

`((138.000/(120.000))-1)*100=color(red)(15 \ %)`

Kamat összege: `138.000-120.000=color(red)(18.000 \ Ft)`



2. Feladat

`3.000.000*0,86^4=color(red)(1.641.025 \ Ft)`



3. Feladat

`1.500.000 = x*(1+0,0845)^5`

`(1.500.000)/(1,0845^5) = x`

`color(red)(999.870 \ Ft)approxx`
0