Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladatom

Főoldal » Középiskola » Fizika
384
Sorosan kapcsolunk egy 4 μF-os és egy 6μF-os kondenzátort. Mekkora töltéstől töltődik fel a rendszer 220 V-ra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`C_(e)=C_1 \ X \ C_2= 4 \ muF \ X \ 6 \ muF =2,4 \ muF`

`Q=C_e*U=2,4 \ muF*220 \ V=color(red)(528 \ muC)`
0