Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladatom

Főoldal » Középiskola » Fizika
429
Két kondenzátort párhuzamosan kapcsolunk. Kapacitásuk értéke 6 * 10-5 F, illetve 8 * 10-5 F. Hány voltos feszültségre kapcsoljuk a rendszert, ha azt akarjuk, hogy 7 * 10-3 C töltés halmozódjon fel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`C_e=C_1+C_2=1,4*10^(-4)F`

`U=Q/C=50V`
0