Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS FIZIKA HÁZI

Főoldal » Általános iskola » Fizika
637
Csatoltam képet amit ott láttok 5-ös feladat a,b,c helyes válaszát kérem számolással együtt
Előre is köszönöm...nagyon sürgős 2017 10.19.-éré kell
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a)
A periódusidő `T=0.5s`. Ez azt jelenti, hogy fél másodperc alatt tesz meg egy teljes fordulatot. A fordulatszám lényegében ugyanerre kérdez rá, csak a másik irányból: hány fordulatot tesz meg egy másodperc alatt? A válasz `n=1/T=2 1/s`.

b)
Már tudjuk, hogy egy másodperc alatt 2 fordulatot tesz meg, tehát 1 perc alatt 60-szor ennyit, vagyis 120-at.

c)
A kerületi sebesség a kerék kerületén elhelyezkedő pontok sebessége. Mint minden egyenletes mozgásnál, itt is használható a sebesség=út/idő képlet. Most azt tudjuk, hogy `K=1.5m` utat tesz meg `T=0.5s` idő alatt, tehát `v_k=K/T=1.5/0.5=3 m/s` a kerületi sebesség.
0