Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladatom

Főoldal » Középiskola » Fizika
413
Egy kondenzátor lemezei egymástól 5 cm távolságra vannak, a két lemez közötti feszültség 200 V, a lemezek felülete egyenként 200 cm². Hány erővonal indul ki a pozitív lemez felületéről?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`psi=E*A=U/d*A=(200 \ V)/(0,05 \ m)*2*10^-2 \ m^2=color(red)(80 \ Wb)` Tehát `color(red)(80 \ db)` erővonal indul ki.
0